.
 

 

.

Greken själv, Vasilios Chatzoudis med ett urval av sina grekiska produkter.

Greken själv, Vasilios Chatzoudis med ett urval av sina grekiska produkter.

Artikel: Lansering av Grekisk Filopaj

Publicerad: 13/11, 2017

Urklipp från artikel: SvenskPress.se

Greken - Mediterranean Food lanserar grekisk filopaj

Greken - Mediterranean Food startades för några år sedan men har nyligen börjat satsa helhjärtat på verksamheten, med marknadsföring och nya produkter. De har sedan tidigare erbjudit oliver och olivolja och lanserar nu en grekisk filopaj. De har även planer på att börja sälja fetaost, fetacreme och halloumi.

Greken är ett genuint familjeföretag som startades för några år sedan. Företaget har sitt säte i Gävle och visionen är att föra Greklands goda smaker till det svenska hemmet, genom att välja produkter med omsorg och kärlek. Produkterna kommer från ledande producenter för att fastställa dess höga kvalitét. Greken kompletterar nu sitt utbud och lanserar en traditionell grekisk filopaj.

Greken själv, Vasilios Chatzoudis, kom till Sverige på början av 70-talet från Grekland och hjäper idag sina söner att driva Greken - Mediterranean Food. Tidigare har han drivit en grekisk restaurang och brinner för grekisk mat. Företaget startades tillsammans med sönerna Andreas och Henrik Chatzoudis, med visionen att dela med sig av de goda grekiska smakerna till Sverige. De första produkterna som introducerades var oliver och olivolja. Olivoljan kommer från små familjegårdar runt om i regionen Kalamata, Grekland. Olivsorten Koroneiki handplockas och pressas samma dag för att bibehålla de goda smakerna och få till den bästa kvalitén. Kalamataoliverna kommer från samma område och är handplockade från specifika gårdar. 

– Regionens mikroklimat spelar en viktig roll för olivernas kvalité, säger Vasilios Chatzoudis.

Grekens Filopajer skapas genom att mala ner vete till mjöl, en process som kallas för Alesis. Efter detta knådas extra virgin olive oil in för att producera krispiga pajdegar. Pajdegarna fylls med Greklands traditionella ingredienser och smakrika fyllningar. Filo-pajerna vann dessutom Superior taste award 2015 på International Taste & Quality Institute i Bryssel.

– Filopajjerna serveras förslagsvis med lite grekisk sallad, grekens oliver och olivolja samt lite youghurtdip, tipsar Vasilios Chatzoudis.

Förutom den genuina och goda maten vill de även framhäva att produkterna är av så kallad GMO-fri (Genetiskt modifierade organismer). Med andra ord är produkterna gjord på traditionellt vis, fri från artificiella smaker, konserveringsmedel, tillsatser, färgämnen, smakförstärkelse och gluten. Produkterna som är på marknaden idag är helt vegetariska, utan tillsatser och av hög kvalitet.

– Filopajerna är till och med bakade för hand för att få den äkta Grekiska känslan, berättare en leende Vasilios Chatzoudis.

Greken - Mediterranean Food´s nästa steg är att hitta fler återförsäljare och söker därför efter inköpare från gourmetbutiker, restauranger, grossister med mer, som vill erbjuda unik grekisk mat skapad med kärlek.

Läs hela artikeln på SvenskPress.se

Se alla nyheter »

Filopaj med yoghurtdip och grekisk sallad.

Filopaj med yoghurtdip och grekisk sallad.

Greken - Mediterranean Food lanserar grekisk filopaj.

Greken - Mediterranean Food lanserar grekisk filopaj.

Kontakt

info@greken.nu

Växel 026-82 280

Adress
Kryddstigen 25
802 92 Gävle, Sverige

www.greken.nu 

Greken - Mediterranean Food

Huvudkontor
Hägerstensvägen 269
129 38 Hägersten

Varulager (Varsego)
Kryddstigen 25
802 92 Gävle, Sverige

www.greken.nu • info@greken.nu​
Alla rättigheter reserverade Greken ©
Producerad av
Precis Reklam Skapad i Yodo

Social media
.

Alla rättigheter reserverade Greken ©
Producerad av
Precis Reklam Skapad i Yodo

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK